ADOMÁNYOZÁS

MIRŐL SZÓL ÉS MI A FELADATUNK?

A Gábriel Segítő Közösség önkéntes csapata többféle formában várja felajánlásaikat. 

Egyesületünkön keresztül magánszemélyként és céges formában is van lehetőség felajánlásra.

 Ruhaneműt, tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodó szereket, bútorokat, játékokat és olyan használati tárgyakat, amelyekre egy családnak szüksége van.

A tárgyi felajánlásokon kívül egyéb hasznos szolgáltatások felajánlását is szívesen fogadjuk és közvetítjük, úgymint: villany-, víz-, gáz- fűtésszerelés, festés, egyéb munkák.

Országszerte fogadjuk önkéntesek jelentkezését, akik a felajánlott adományok kiszállításában és átadásában tudnak alkalmanként vagy rendszeresen segíteni.

A felajánlásokat minden esetben személyesen mi vagy önkénteseink adják át, így adományozóink is biztosak lehetnek abban, hogy felajánlásaik olyan helyre kerülnek, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

Általános adományozás

A Gábriel Segítő Közösség önkéntes csapata nemcsak az adományok átvételét és a rászorulókhoz való eljuttatását vállalja, hanem dokumentálja is a felajánlások átvételét, és kommunikálja social platformjain megfelelő kereteken belül.

 

Beteg gyermek kívánságának teljesítése

Gábriel Péter, a Gábriel Segítő Közösség megálmodója a saját egyesületének megalapítása előtt már két alapítvánnyal is szoros, támogatói kapcsolatban állt: Csodalámpa Alapítvány, Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány.

Családtámogatás

A program a támogatók részvételével folyamatosan lehetőséget nyújt krízishelyzetben, ellehetetlenült élethelyzetben lévő családoknak. A program nem tudja teljeskörűen megoldani a családok kialakult helyzetét, de azok áthidalásában nagy segítséget nyújt.

 

Beiskolázás

Közösségünk kiemelten fontosnak tartja a rászoruló családok védelmét, így azt is, hogy a beiskolázással járó plusz terhek részben vagy egészben történő átvételében is segíthessük őket. Azon családok részére, akiknek már a mindennapi életük fenntartása is megterhelést jelent, a beiskolázással járó plusz költségek és feladatok végképp felemésztik anyagi forrásaikat.

Befogadjuk kifejezetten az iskolakezdéssel járó használati eszközök (iskolatáska, tanszerek, iskola eszközök stb.) felajánlását tárgyi adomány és a felszerelések megvételéhez hozzájáruló utalás formájában is. A felajánlásra ez esetben is magánszemélyként és céges formában is van lehetőség.

 

Iskolaközösségi szolgálat

Gábriel Péter és a hozzá tartozó cégcsoport, valamint meglévő és leendő támogatóink finanszírozásával és önkéntes segítőink szerepvállalásával kerül minden évben nyár végén megrendezésre a Gábriel Élménynapok elnevezésű rendezvény.

A rászoruló, résztvevő gyerekek szüleinek jelentkezése mellett olyan önkéntes segítők jelentkezését is fogadjuk, akik akár diákként, a kötelező iskolai közösségi szolgálat 50 óráját itt, adomány formájában adnák meg.

LEGYÉL TE IS TÁMOGATÓ

Céges adományozás esetén igénybe vehető kedvezmények

A Gábriel Segítő Közösség egyesületként működik. A társasági adó alanya jogosult a társasági adóval kapcsolatos kedvezmények, így az adományhoz kapcsolódó kedvezmény érvényesítésére.